Mutasd meg, hol laksz, hol dolgozol, hol alszol - és én megmondom, ki vagy. Az embert formálja környezete, de az ember is formálja környezetét. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. (Dr. Bodolay Klára belsőépítész). - Ez a weboldal diszperzív Google-optimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb Google-helyzésért!

2013. március 27., szerda

Hajtogatott könyv-szobrok

Régóta tudjuk, hogy a könyv nem csupán olvasásra való, hanem egyben műtárgy és szobaberendezés is. "Kérek fél méter Jókait" - mondja a nyárspolgár, és aszerint válogat, színben melyik könyvsorozat illik az új szobabútorhoz. No és persze azzal is szolgálhatja a könyv tulajdonosát, hogy remek támasztékul szolgálhat, ha letök a szerény egyik lába.

A művészi módon megformált könyv egyben műtárgy is: borítója, gerince esztétikai élményt nyújthat, mint ahogy belső illusztrációi és a szöveg tipográfiai elrendezése is.

No meg aztán meg is lehet szoborni a könyvet, ahogy ezt Luciana Frigerio teszi. A könyvoldala hajtogatásával ér el kép-szöveg-tér-élményt.  

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése