Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. (Dr. Bodolay Klára belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal kulcsszavas keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb Google-helyzésért!

2013. április 22., hétfő

Minimál stílus


Egy jól kiválasztott szín, egy jól kiválasztott bútor ér annyit, mint egy teljes lakásfelújítás. A minimál stílus jelmondata szerint a tér szolgálja az embert!
A XXI. század dolgozó emberének egy pörgős nap után szüksége is van a nyugalomra, a tisztaságra és a rendezettségre. A minimál stílussal olyan hangulatot hozhatunk létre, ahol a formák és a színek puszta látványa is nyugtatólag hat.Elegáns, egyszerű, légies.
Jellegzetes a különböző funkciójú terek egybenyitása, így a szem szabadon futhat végig minden apró részleten. A tárgyakat szimmetrikusan, egy meghatározott ritmusban kell elhelyezni, az így teremtett egyensúly visszasugárzik az ott élő emberre. A minimál a formákat folyamatosan ismétli, sorba állítja, rendet teremt. Barátságos hatást keltenek a geometriai formák, illetve a színek. A bútorok egyszerű vonalvezetésűek, minőségiek, a kárpitok általában minta nélküliek. Ha elegáns környezetben szeretnénk élni, kombináljuk a fémet meleg földszínekkel, ha fiatalosabb légkört szeretnénk teremteni, válasszunk letisztult formavilágú bútorokat, harsányabb színekkel kombinálva, arra azonban ügyeljünk, hogy soha ne legyenek hivalkodóak, túlzottan hangsúlyosak.
A stílus minimál volta és aránylag szegényes színvilága megköveteli a bőséges természetes fény jelenlétét, amely egyben annak melegségét is fokozza.
A kevesebb néha több. A belsőépítészeknek sem egyszerű létrehozni egy ilyen enteriőrt, mert bár hiányérzetünk lehet az efféle terek láttán, de a kevesebb több az irányadó elv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése