Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. június 4., kedd

A legbizarrabb otthonok

A Keret House néven elhíresült lakást úgy tartják számon, hogy ez a világ legvékonyabb otthona. Lehet, hogy különlegesen kicsi, de egy művész székhelyéül szolgál, aki csak hetente néhány napig lakik ott. Ezen nem is lepődhetünk meg, látva a szűk teret.  A tervező munkáját az izraeli író, Etgar Keret inspirálta, aki rendkívül rövid műveket írt. A lakás ennek megfelelően szintén elég "rövidke", bár megtervezése így is három évbe telt. Bár a minilakás rendkívül szűk, fotók alapján mégis világosnak és "levegősnek" tűnik a tetőn beáramló természetes fénynek köszönhetően.



A Keret-házban szinte mozdulni sem lehet, máshol viszont tágas kosárlabda- vagy gördeszkapálya várja a hazatérőt.



Faházból rengetegfélével lehet találkozni, de a most következő biztos, hogy ritkaság. Bár a formája alapján elsőre nem lehet megmondani, hogy egy lakóházról van szó, ebben az oregoni építményben bizony élnek.

A házat Robert Harvey Oshatz tervezte, aki ügyelt arra, hogy a mű maximálisan integrálódjon a környezetébe, és harmóniában legyen a természettel. Bár lehet, hogy ránézésre nem egyértelmű, de a ház a zene fizikai leképezése is egyben, amit a dinamikus dizájn fejez ki.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése