Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. szeptember 21., szombat

Eklektikus dizájn

Lehet retró és maximál, barokk és egzotikus is egyszerre. Az eklektikus stílus alapja, hogy különböző lakberendezési stílusok nyugodtan megférhetnek egymás mellett, a lényeg az egyensúly és a jó ízlés. Nem kell tehát egy kizárólagos lakberendezési stílus mellett dönteni, egymás mellett állhatnak az eltérő irányzatokat képviselő berendezési tárgyak, és kiegészítők.

A kellő hatás elérésében fontos enteriőr kialakításában szereplő stílusok aránya, az, hogy melyik irányzat milyen mértékben szerepel a térben. Az eklektikus enteriőr lázadás a sekélyes konfekció, az áruházi bútorok ellen. Felhasználhatók akár a korábbi nemzedékektől örökölt, illetve más történelmi korok berendezései. Az eklektikus hatás a stílusukban eltérő berendezési tárgyak, és dekorációs eszközök merész kombinációjából, esetleg más stílusra jellemző festésből, színhasználatból alakul ki.

Életmódunk, felfogásunk és ízlésünk alakulása, magával hozza lakásunk arculatának változását, amely az egyes irányzatok keveredéséhez vezethet. Nyugodtan egy helyre rakhatjuk a régi és a modern emléktárgyainkat. Nem kell visszariadni attól sem, hogy a régi és új bútorok egymás mellé kerülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése