Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. szeptember 6., péntek

Retro dizajn

A retro szó hallatán, ne a kőkorszakra gondoljunk, hanem a  XX. század 60-as, 70-es éveinek jellemzőire, legalábbis dizájn szempontjából. Az Egyesült Államokból indult világot hódító útjára.

A retróra jellemző feltűnő minták a falakon tapétákra nyomva, újabban festve kerültek a lakásokba, az egyszerű bútorokat, pedig felváltották a korszerű technológiával előállítható műanyag bútorok, és berendezési tárgyak.

dizajn

A műanyagok alkalmazása a lakberendezési tárgyak gyártásánál lehetőséget kínált olyan organikus formák és forgástestű bútorok előállítására melyek segítségével soha nem látott enteriőrök megvalósítása válhatott valóra.
Kedvelt színei a fekete, a fehér, a piros - melyeket előszeretettel alkalmaz egymás kontrasztjaiként - a narancs, a rózsaszín, és a szürke. Nemcsak a színek harsányak, de a mintázatok és azok anyagválasztása (műbőr, lakk felületű anyag, PVC) is merész. Előszeretettel alkalmaznak mesterséges megvilágítást.

Ami más stílusoknál túl harsány, idegesítő, az megengedett, sőt kívánatos egy retro enteriőr kialakításnál mint a geometriai mintázatok körök, csíkok, hullámok, téglalapok, négyzetek, a nagy virágminták alkalmazása. Ezek a jellegzetességek a bútorok színében, mintázatában és a kiegészítőkön is megfigyelhetők. Nagyon sokan rendezik be így lakásukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése