Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. március 27., szerda

Hajtogatott könyv-szobrok

Régóta tudjuk, hogy a könyv nem csupán olvasásra való, hanem egyben műtárgy és szobaberendezés is. "Kérek fél méter Jókait" - mondja a nyárspolgár, és aszerint válogat, színben melyik könyvsorozat illik az új szobabútorhoz. No és persze azzal is szolgálhatja a könyv tulajdonosát, hogy remek támasztékul szolgálhat, ha letörik a szerény egyik lába.

A művészi módon megformált könyv egyben műtárgy is: borítója, gerince esztétikai élményt nyújthat, mint ahogy belső illusztrációi és a szöveg tipográfiai elrendezése is. A könyvtervező és -készítő nemcsak mesterember, hanem művész is.

No meg aztán ötletesen meg is lehet szoborni a könyvet, ahogy ezt Luciana Frigerio teszi. A könyvoldala hajtogatásával ér el kép-szöveg-tér-élményt.  



2013. március 23., szombat

Enteriőr-fotók

Mindegy, hogy táncolsz, verset írsz, énekelsz, festesz vagy fotózol. A lényeg ugyanaz. Az alkotás, az önkifejezés, az adás öröme. A szó, a hang, a mozdulat, a kép – ha tehetséggel párosul – történeteket mesél, érzéseket, vágyakat hív elő mélyről. Évek, évtizedek, távlatából is.
- vallja Tucsek Tünde fotóművész. Képein szobabelsők jelennek. Ezeket úgy fotózza, mintha portrék, emberi arcképek lennének, ezért elevenek, karakteresek akkor is, ha az ábrázolás tárgya nem mutat önmagában semmilyen különleges karaktert vagy pláne életerőt. A fotó ereje emeli őket a látvány-művészet magasába.


2013. március 1., péntek

Hörcsög és boszorkány

Hörcsög és boszorkány Cirka egy éve kezdte el műhelymunkáját az Író Cimborák nevű blog. Mára – készítői szerint – „élő gyermekantológiává nőtte ki magát”. Az oldalakat böngészve ez beigazolódni látszik. Legutóbb például rajzpályázatot hirdettek gyermekek számára, a beérkezett anyagból külön galériát nyitottak, majd a blog ötletgazdái felkérték íróbarátaikat, ismerőseiket: írnának szöveget az egyes képekhez… »tovább