Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. április 29., hétfő

Üvegtárgyak festése


Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Most színes ötleteket adunk, és sorra vesszük az alapvető tudnivalókat. Ezután készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!


Szükséges anyagok

  • üvegfesték (oldószeres vagy vízbázisú), eredmény szempontjából szinte teljesen mindegy, de érdemes jó minőségűt választani, ezek sokkal szebb árnyalatúak és lényegesen tartósabbak
  • kontúrfesték (tubusos vagy műanyag flakonos) kinek mi válik be, nekem a flakonos (ebből egyenletesebben tudtam kinyomni a festéket), de érdemes kipróbálni mindkét változatot
  • ecset, kötelező a jó minőségű, mert nincs bosszantóbb amikor pár perc múlva a frissen festett virágszirmokban megjelennek az első kihullott ecsetszálak
  • terpentin, az ecsetek tisztításához és a hibák gyors eltüntetéséhez
  • festésre váró bármilyen üvegfelület (kezdőknek síküvegek!)

Kitartás, mert elsőre ritkán sikerül olyanra a festés, amilyet elképzeltünk. Az üvegfestés, lassú, aprólékos tevékenység, nem szabad kapkodni, és ki kell várni a teljes száradást is, ami nem ritkán 24 óra.


A festés menete
Elsőre könnyebb, valamilyen sík üvegfelületet választani (képkeret, óralap stb.), az első festésem nekem is egy képkeret széle volt. Ezek alá egyszerűen be kell fektetni a mintaívet, és hajrá. Az üveget festés előtt zsírtalanítani kell, különben nem fog megtapadni mindenhol a festék. Aki nem bírja az oldószeres festéket, választhat vízbázisút, bár az oldószeres tartósabb, a vízbázisú is ugyanolyan szép. A színeket fajtán belül lehet keverni, így elég egy alapszíneket tartalmazó készlet is. A színtelen festék hozzákeverésével lágyíthatók az árnyalatok. Először a kontúrvonalakat kell felvinni, lassan, de egyenletesen nyomva a tubust, pár centire az üveg fölött vezetve. Ha a tubus hegye hozzáér az üveghez, maszatos és göröngyös lesz a vonal. Lehet a kontúrhoz külön szűkítő fejet is használni, aki leheletvékony vonalakat szeretne.
Ha megszáradt a kontúr, jöhet a festés. Elég nagyon kevés színt használni, és inkább több részletben felvinni a felületre.Én imádok kísérletezni a színekkel, akár felületen elegyíteni őket, hogy éppen csak összefolyjanak, vagy új színeket kikeverni és azokkal dolgozni. Ha kreatívak vagytok akkor nagyon hamar megtanultok egyre szebb és szebb dolgokat festeni.






2013. április 26., péntek

Lakásdekoráció


Minden, ami burkol és dekorál - renouveaux.eu. Ma már sokféle módon dekorálhatjuk szobáinkat. Belsőépítészként fontosnak tartom, hogy ne csak textilekkel, úgy mint párna, függöny vagy vázákkal, gyertyákkal, festményekkel, növényekkel dekoráljunk, hanem merjünk határozottabban beleavatkozni az enteriőrbe.


Én személy szerint felváltanám a már "csontig rágott" mediterrán színekben úszó belvárosi lakások és otthonok falait, egy jól kiválasztott, stílusban a tulajdonoshoz illő falburkolatra, ami lehet tapéta, mozaik vagy egy különleges strukturált felületű burkolat.
Igaz, mára már bátrabban használnak az emberek tapétát az otthonaikba, melegebb és hangulatosabb légkört teremtve velük. A leggyakrabban tapétázott felület az ágy mögötti fal, de alkalmazhatjuk az előszobában is, már az érkezésnél megalapozva a kívánt hangulatot. Mivel a kínálat kimeríthetetlen, találkozhatunk vízálló tapétákkal is, melyek jól funkcionálhatnak és feldobhatják fürdőszobánkat is. Léteznek minta nélküli darabok, ezeket kombinálhatjuk a mintázottakkal, így teljesen felváltva a falfestést. Nagyon különlegesek a bőr hatású, steppelt textilekre hajazó tapéták is, némelyiknek 3D-s hatást kölcsönöztek, valamint a ténylegesen bőrből készült darabok, melyek nagyon dinamikus és elegáns hatást keltenek.




















A jól megválasztott bútorokkal, színekkel, ötletes kiegészítőkkel kifejezhetjük önmagunkat.

2013. április 18., csütörtök

Kert a kandallónál


Pici kertünket varázsoljuk csodálatossá. A kert legmarkánsabb eleme egy  kandalló lesz, a kert is e köré szerveződik. Az intim hangulatú kertet markáns alaprajzi struktúra jellemzi. A kis térben minden négyzetmétert ki akartak használni, így a növényzet főként a kerítés melletti kiemelt kazettákban kapott helyet. A kazettákból felfutó növényzet vizuálisan tovább növeli a teret. További cél volt, hogy a kert az év minél hosszabb időszakában használható legyen, ezért esett a választás a kerti kandallóra, mely amellett, hogy meleget ad, határozott karaktert ad a kertnek.


Az egységes anyaghasználat, az egységesen vakolt fal fogja egybe a  kertet, mellyel színben harmonizál a világos krémszínű mészkő burkolat, cédrusfa betéttel. Az épülethez kapcsolódik egy fából készült polcos szekrény mészkő munkalappal, ez megkönnyíti a kerti tárolást, kerti sütést, főzést.




A gondosan megtervezett kerti világítás az egyik kulcsfontosságú eleme a kertnek. Az alulról jövő súrló fény megvilágítja, ugyanakkor kiemeli a kerítést és a tövében elhelyezett növényeket, az épített elemek tövébe a burkolatba rejtett spotlámpák kiemelik az épített elemeket.  A képet a lampionok, mécsesek, gyertyatartók teszik teljessé. Ez a kert jó példa arra, hogy egy jól megtervezett és kialakított kertben a gondosan megválasztott kiegészítők teszik fel az i-re a pontot, további színt, karaktert adnak a kertnek. Nagyon hangulatos estéket tölthetünk csodálatos kertünkben.

Más:

2013. április 14., vasárnap

Faldekoráció


Nagyon széppé varázsolhatjuk szobánk üres falát egy csodálatos faldekorációval. Ezeket szinte bárhol megrendelhetjük. Saját grafika, minta,  bármilyen  méretben és színösszeállításban.



Speciális fóliából készülnek, melyek beltéri felhasználásra alkalmasak. 80 mikron vastag, lágy PVC fóliából készülnek, matt felületűek, vízállóak. Felragasztható festett falra, fűrészporos és egyéb tapétára, csempére és minden olyan felületre melyen a fólia tapadása megfelelő. Gyenge ragasztó erejének köszönhetően eltávolítható a falról és a tapétáról, mindemellett megfelelő tapadást biztosít. Felragasztása egyszerű, egy kis kézügyességgel bárki könnyedén felragaszthatja. Részletes ragasztási útmutatót küldök.
A dekoráció három rétegben érkezik Önhöz. Az alsó réteg a hordozó papír, a középső réteg lesz a faldekoráció, a felső réteg az átvivő fólia, mely segítséget nyújt a felragasztásban.

Eltávolítása jelentős mértékben függ a fal minőségétől. Megfelelő minőségű falról, a fal károsodása nélkül eltávolítható, de erre nincs garancia. 

2013. április 10., szerda

Dizájnos bútor otthonra


Nem mindennapi bútorok otthonra. Humorérzékre nagy szükség van az biztos. Akár egy parányi infantilizmus is megédesítheti az egész napot. A blődségek, a gusztus határainak feszegetése mára bevett szokás a design területén is.

A formatervezőknek manapság nem csak nívódíjakat osztogatnak, időnként megmérettetésre kerülnek a csúf, haszontalan, morbid, vagy éppen szellemesnek szánt tárgyak is. Az „Oops Design Awards” a kifejezetten borzalmas megjelenésű termékek éves seregszemléje.



Az alábbi ülőalkalmatosságot brit egyetemisták tervezték, amely első blikkre talán kissé bizarr módon Hannibal Lecter hátrahagyott munkájára emlékeztethet bennünket, vagy épp a Légy című népszerű horrorfilm félresikerült teleportálását juttatja eszünkbe, ahol az organikus szövetek megmagyarázhatatlan formákban burjánzanak tovább. Valójában a tervező, Charlotte Kingsnorth koncepciója szerint az elhízásra szerette volna felhívni a figyelmet. Az egyszerű bükkfa keret felfalja túlsúlyos felhasználóit. A „One Chair” 2008-ban hivatalosan is elnyerte a legrondább designnak járó díjat.


A vállalhatatlan porcelán csetreszeket senkinek sem kell bemutatni. Élete során előbb-utóbb mindenkinek kijut az apró kacatokból, csobbanó delfinekből, balettező kislányokból. Persze létezik olyan csoport is, akik ténylegesen gyűjtik a csilingelő csodaporcelánokat. Nos, ez a dísztárgy nem nekik készült. Az előbbi termékhez hasonlóan papírforma szerint is a csúfságok közé kategorizált „Kutyafej lámpa”ugyanis nem kifejezetten a fátyolos szemű nagymamák ízlését követi.


Nem elég, hogy az édes kiskutya helyett csak egy fej nélküli torzót látunk, a lámpabúrakülönösen giccses formája és a beteg kutyák védőgallérjára emlékeztető elhelyezése talán kissé morbidnak hat. A  hagyományos porcelán dísztárgyakból gúnyt űző jelenséget Fiona Jean Thomsonnak köszönhetjük. Mindenkinek más az ízlése, stílusa. Olyanná alakítjuk lakásunkat amilyenné szeretnénk.

2013. április 6., szombat

Fekete - fehér


Szerintem a legérdekesebb színkombináció a fekete - fehér. A minimalista vonalvezetésű bútorok üvegajtóira szitanyomással készített, barokkos fűszerezésű, elegáns virágminták, a trendi fekete-fehér színkombináció és a mennyezetről lógó kristály csillár a luxus érzetét hangsúlyozza. Szépen összehangolt organikus mintázat és szögletes formák. A falra függesztett magas szekrények és a két mosdó közé helyezett álló tükör függőleges vonalait erősíti a tükör elé belógatott két lámpa. A hosszú szálú szőnyeg és az öltöző fotel erősíti a szoba-hangulatot.
Tisztántarthatóság szempontjából nagyon praktikus megoldás a modern, falra szerelt csaptelep, amely egy kis nosztalgiát is csempész az enteriőrbe, hiszen elődje a falikút volt. A fekete-fehér egyhangúságába életet lehelhet egy csöppnyi szín: legyen az egy színes törölköző vagy egy csokor virág.

Csillogó fekete

A buja, nőies hangulatú, modern fürdőszobában meghatározó elemek a fényes fekete bútorok, melyek komorságát szépen oldja a lila és rózsaszín pálmaleveles falburkolat. A sűrűn hullámos frontú szekrényre üveg teletetős mosdót helyeztek. Az üveg pult besüllyesztése maga a mosdó, s ez a megoldás tisztántarthatóság szempontjából nagyon ideális, hiszen egy mozdulattal letörölhető az egész felület anélkül, hogy a mosdó és a mosdópult közötti résbe belemenne a piszok. 
Szokatlan megoldás a feketére festett, halszálka mintában lerakott parketta, amelyre anyagcsíkokból összevarrt szőnyeg került. A lágy esésű függönyök, és a burkolatváltás nélküli padló összekapcsolja a fürdőt a mellette lévő szobával, ezzel is növelve a teret. Legyünk óvatosak, találjuk meg az egyensúlyt a színekkel, a világítással, színes bútorokkal.

2013. április 2., kedd

Tavaszi dekorációs ötletek


Itt a tavasz. Elkezdtem keresgélni, hogy milyen tavaszi dekorációval lehetne feldobni a  gyerekszobát.





Rengeteg motívumból választhatsz. A madarak, virágok, fák, pillangók jöhetnek minden mennyiségben. Készíthetsz füzéreket papírból kivágott nyuszikból vagy tojásokból.
Csempészhetsz egy kis tavaszi hangulatot a gyerekszobába úgy, hogy valamilyen virág mintás ágyneműt vagy ágytakarót teszel fel. Akár a függönyt is lecserélheted most virágosra.De egy-két vidám, tavaszi hangulatú képet is kirakhatsz a falra. Akár saját kezűleg is készíthetsz egy nyuszit vagy madarakat ábrázoló képet. Ha csak a sziluettjét kivágod mondjuk a nyuszinak, és azt valamilyen színes alapra ragasztod, és szerzel hozzá egy szép keretet, máris kapsz egy egyszerű húsvéti dekorációt a gyerekszobába.


Gyermekeinket is jobb kedvre deríti a hangulatos, vidám, tavaszias dekoráció.