Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. május 31., péntek

Vidám, dizájnos fiókos szekrények és polcok

Judson Beaumont, a Straight Line Designs nevű kanadai cég tervezője alkotta meg ezeket a kreatív és innovatív fiókos szekrényeket és polcokat, melyek közül több darabot is a gyerekszobában tudunk elképzelni. Nagyon kreatívak és érdekesek, jól néznek kis és helyet is spórolhatunk velük.





2013. május 27., hétfő

Levélkép - Boríték címzés

A boríték helyes címzése

Akadnak, akiknek mai napig gondot okoz, hogyan kell egy borítékot megcímezni helyesen. Nos, így kell:
A kép nagyítása: kattints rá!
Persze egyáltalán nem baj, ha a kóperta dizájnos, de a címzésnek akkor is pontosnak kell lennie, a posta különben nem kézbesíti. A boríték helyes címzése iránt érdeklődők több honlapunkon találhatnak releváns információt. Elkészítettem és a nevezett oldalakra kitettem a nagy gonddal készített ábrát. Kíváncsi vagyok, növekszik-e ettől a weblapok látogatottsága, miután az eredeti közlés helye szerveroldali vírusfertőzést kapott, és úgy tűnik 2012. május-június folyamán a hibát a rendszergazdáknak nem sikerült orvosolni. Bár az oldalak a böngészőben rendesen megjelennek, a cache-képük torz, fertőzött, idegen linkektől hemzseg. Ezért úgy döntöttem, a boríték és levélcímzés szempontjából optimalizált régi oldalt tovább linkekkel nem támogatom.Ebből a posztból is átirányítottam őket egy új weblapra, erre: 

2013. május 23., csütörtök

Csillag, avagy dizájnos mécses tartó

Kétoldalas vékonyabb kartonból készítettem a tartót és a csillagot. A mécses tartónál a  csillagok alapjának kivágtam egy 5 cm sugarú kört, melynek közepén halványan egy 2 cm sugarú kört rajzoltam. A kört ketté hajtottam, azután még kétszer szintén ketté hajtottam. Ezzel a kört 8 egyenlő részre osztottam. A hajtások mentén bevágtam a közepén bejelölt körívig, nyolc cikkem lett. A cikkek tetejét egymásra hajtva összeragasztottam, így lettek a kis kúpok. Belehelyeztem a mécsest és kész. A mécses oldalát befesthetjük vagy gyöngyökkel díszíthetjük.


Hasonló képen készült a csillag is. Itt készítettem egy kisebb csillagot is,  ennek a kör sugara 3 cm, a belső kör (ameddig bevágom) 1,5 cm. A kisebbik csillagot a nagyobbik közepére ragasztottam és még egy pici strassz csillag került középre. A strassz csillagot helyettesíthetjük papírból kivágott  csillaggal is.
Tipp: Készíthetjük a csillagot olyan papírból is, amelynek a két oldala nem egyforma színű. Különlegesebb hatást érhetünk el vele.
Ha van kedvünk és türelmünk készítsük el. Szobánk bármelyik részére rakhatjuk, nagyon jól fog mutatni és hangulatos is.

2013. május 19., vasárnap

Dizájnos tapéták


Manapság a falakat már leginkább festeni szokták, de az új divatirányzat a természetes megoldások felé halad, így leginkább a meleg színekkel való fal festést szokták ajánlani a lakberendező szakemberek. A tapéták kiszorultak az utóbbi időben a piacról. Már hagyományos mintával szinte nem is lehet kapni ilyeneket. Csak a modern nagy mintákkal rendelkezőek vannak a piacon.A tapéták terén megfigyelhető az a változás, hogy nem a díszes, hanem a tarka és nagy színes mintákat tartalmazóak a divatosak. Ilyet azonban csak olyan lakásba lehet felragasztani a falra, ahol a bútorok sem régi vagy klasszikus stílusúak. Ugyanis nagyon összevissza hatása lesz a szobának egy modern tapétával a falon és régi kanapékkal.


A lakberendezők azt szokták ajánlani, hogy a tapétákat mindig úgy válasszuk, hogy azok inkább a klasszikusabb stílushoz legyenek közelebb, ugyanis nagyon gyorsan és dinamikusan változik a divat.

Ha szeretne vásárolni modern otthonába valami extra kinézetű tapétát, akkor menjen el egy szaküzletbe, mert ott lehet ilyeneket kapni.

Az emberek többsége már inkább festi a falakat. Ami megmaradt az a bordűr csík. Ez azonban aligha nevezhető tapétának, inkább csak egy díszítő elem.
Szerintem a  tapéta egy nagyon szép és esztétikus dolog, amely melegséget áraszt, és amelyet minden otthonba bátran ajánlok.

2013. május 15., szerda

Bútorfelújítás maradék tapétából

A nyár sokaknak szól a kisebb-nagyobb mértékű lakásfelújításokról. Nagyon színes ötleteket tudunk bemutatni,  kis költségvetéssel. Megmaradt tapétákból megfűszerezve egy kis festéssel, széppé és látványossá varázsolhatjuk bútorainkat.


A díszítendő felületet minden esetben le kell csiszolnunk (ha eleve festve van, és festeni szeretnénk rá, akkor előtte teljes lecsiszolást igényel), távolítsuk el a korábbi lakkréteget, így lesz tökéletes a végeredmény. A maradék tapéta mellett használhatunk régi újságpapírt, szalvétát, posztereket, nyomatokat.



Tálaló szekrények, legyen régi vagy modernebb, egy kis belső tapétával új egyéniséget kaphatnak.