Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2015. június 16., kedd

Nagy Kriszta Tereskova a Liget Galériában

Nagy Kriszta x-T: I LOVE FEMEN, 2015 (testre írás / print)
 címen.

Tereskova mindig használta a kor médiafelületeit munkáiban. A kilencvenes évek végén az óriásplakát, ma a facebook műfaját emeli be a művészetbe, az elmaradhatatlan feliratokkal, melyek pontosítják képei üzenetét. Naplórajzok és 32 fotóprint lesz kiállítva a művész facebook posztjai nyomán. Mind a naplórajzokon, mind a fotókon Kriszta nagyon személyes, mégis univerzális gondolatai jelennek meg.

Ahogyan az óriásplakátján: ”KORTÁRS FESTŐMŰVÉSZ VAGYOK”, úgy a mostani sorozatában is arra a jelenségre játszik, hogy a művészet árú, aminek eladásához éppúgy szükség van reklámra, mint minden jó bornak. És nem használ jobb eszközt annál, ami még mindig a legfigyelemfelkeltőbb, a fedetlen női testet. Kriszta saját fedetlen testén tálalja azon gondolatokat, melyeknek magjává vált a feminizmus mai problémafelvetése. Megfogalmazza saját aktuális feminista kiáltványát, és utat mutat korunk férfijának új szerepkörének megtalálásához. Azt vallja, a feminizmus következménye férfi és nő eltávolodása egymástól és az elmagányosodás, amely világméreteket ölt. A nők felszabadulásának természetesen meg kellett történnie, azt hogy a szabad nő nehezen találja meg helyét, a férfiak világában, amelyben évezredek óta élünk, pedig csak egy problémának tartja, amit közösen kell megoldanunk férfiaknak és nőknek , egymásért.


Liget Galéria
1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 5.

A Godot Galéria szeretettel meghívja Önt művészünk Nagy Kriszta x-T kiállítására, mely a Liget Galériában nyílik meg 2015. június 18-án 18 órakor

ÚGY SZERETNÉK BESZÉLNI VELED, MINT FÉRFI A FÉRFIVEL, avagy FEMINIZMUS 2015

Nagy Kriszta x-T: Úgy szeretnék beszélni veled, mint férfi a férfivel (FEMINIZMUS 2015)
(vendégkurátor: Oltai Kata)
Megnyitja Hermann Veronika, irodalomtörténész, kultúrakutató, 2015. június 18-án, 18 órától
A kiállítás megtekinthető július 16-ig a Liget Galériában


Nagy Kriszta x-T: Mint férfi a férfivel, 2015 (testre írás / print)