Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2016. október 7., péntek

Stefánia Szoborpark. Őszi tárlat

szobrászat - képzőművészet - kiállítás - tárlat - installáció - budapest - stefánia szoborpark

a stefánia szoborpark őszi tárlata
Közel félszáz nagyméretű alkotás egy időben jelenhet meg, amire eddig nem volt példa a magyar szobrászművészetben.

Október 12-én Budapesten a Stefánia Palota (Stefánia út 32.-40.) kertjében megnyílik a Stefánia Szoborpark első Őszi Tárlata. A szervező Magyar Kultúra Egyesület közleményéből kiderül, a kiállítás a kortárs magyar szobrászművészet összes irányzatát felvonultató tárlatok helyszínévé válik.

A magyar építőiparban meghatározó A-Híd Zrt. a Magyar Kultúra Egyesület és a Stefánia Szoborpark rendezvényeinek főtámogatójaként segíti a projektet.

A rendezvény hiánypótló, miután a szobrász tárlatok általában kisplasztikákat mutatnak be helyhiány és a szállítás költségei miatt. Ezt a problémát feloldva most közel 50 nagyméretű, köztéri méretű alkotás egy időben jelenhet meg, amire eddig nem volt példa a magyar szobrászművészetben. A kiállítás anyaga félévente megújulva Tavaszi és Őszi Tárlatok keretében jelenik majd meg.

A közleményben az áll, a magyar kultúra iránt elkötelezett A-Híd Zrt. mellett egyéb piaci szponzorok is jelentős részt vállalnak a kiállítások létrehozatalában. A kezdeményezést a Magyar Honvédség a művek helyszínre szállításával, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ pedig a helyszínnel és egyéb szükséges eszközök biztosításával segíti.