Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. szeptember 26., csütörtök

Lakberendezési ötletek

Legyen a miénk a legmodernebb falszín, bútor, dekoráció, berendezés. Kidolgozott látványtervek és lakberendezési ötletek, rengeteg inspirációval a nappali szoba elrendezéséhez, dekoráció megújításához és kialakításához.

dizájn

dizájn

Játszhatunk a színekkel, anyagokkal, textúrákkal, feldobhatjuk a semleges színekre festett enteriőrt színes elemekkel, bútorokkal vagy éppen ellenkezőleg, színes falak közé semleges bútorokat tervezhetünk. Saját ízlés szerint alakíthatjuk, rendezhetjük be.

2013. szeptember 21., szombat

Eklektikus dizájn

Lehet retró és maximál, barokk és egzotikus is egyszerre. Az eklektikus stílus alapja, hogy különböző lakberendezési stílusok nyugodtan megférhetnek egymás mellett, a lényeg az egyensúly és a jó ízlés. Nem kell tehát egy kizárólagos lakberendezési stílus mellett dönteni, egymás mellett állhatnak az eltérő irányzatokat képviselő berendezési tárgyak, és kiegészítők.

A kellő hatás elérésében fontos enteriőr kialakításában szereplő stílusok aránya, az, hogy melyik irányzat milyen mértékben szerepel a térben. Az eklektikus enteriőr lázadás a sekélyes konfekció, az áruházi bútorok ellen. Felhasználhatók akár a korábbi nemzedékektől örökölt, illetve más történelmi korok berendezései. Az eklektikus hatás a stílusukban eltérő berendezési tárgyak, és dekorációs eszközök merész kombinációjából, esetleg más stílusra jellemző festésből, színhasználatból alakul ki.

Életmódunk, felfogásunk és ízlésünk alakulása, magával hozza lakásunk arculatának változását, amely az egyes irányzatok keveredéséhez vezethet. Nyugodtan egy helyre rakhatjuk a régi és a modern emléktárgyainkat. Nem kell visszariadni attól sem, hogy a régi és új bútorok egymás mellé kerülnek.

2013. szeptember 16., hétfő

Maximál-dizájn

A kedvenc stílusaim közé tartozik, a "Maximál-stílus" mint a neve is sejteti a minimál szöges ellentéte. Semmi rendezettség, geometrikus forma, vagy egyszerűség, annál inkább a színek és formák sokasága.

dizájn

A bútorok, kiegészítők, és textilek eklektikus sokszínűsége, a terek minél nagyobb kihasználtsága jellemzi. Jó ízlés, kifinomult érzék, és jó szakmai felkészültség kell a maximál tervezéséhez, mert könnyű átcsúszni egy zsúfolt giccses, hivalkodó berendezésbe.
A jól tervezet maximál eredményeként a túlburjánzó formák és változatos színek egy soha meg nem unható enteriőrt hoznak létre. Nem mindenki szereti ezt a maximális zsúfoltságot, de vannak akiknek meg nagyon is bejön.

2013. szeptember 11., szerda

Stílusos minimalista dekorációs ötletek nappaliba

Egy minimalista nappali kifinomult, világos és levegős; modern és letisztult formavilággal rendelkezik, valamint nyugodt légkört sugároz. Egy olyan varázslatos hely, ahol teljesen feltöltődhettek és kikapcsolódhattok egy stresszes nap után. Ha szívesen átalakítanátok a nappalitokat a hűvösen elegáns minimalista stílus szerint, nézzétek meg a következő gyönyörű lakberendezési ötleteket! Szebbnél szebbek, modernek, jól mutatnak és a lényeg, hogy a miénk és jól érezzük magunk benne.

dizájn

dizájn

dizájn

2013. szeptember 6., péntek

Retro dizajn

A retro szó hallatán, ne a kőkorszakra gondoljunk, hanem a  XX. század 60-as, 70-es éveinek jellemzőire, legalábbis dizájn szempontjából. Az Egyesült Államokból indult világot hódító útjára.

A retróra jellemző feltűnő minták a falakon tapétákra nyomva, újabban festve kerültek a lakásokba, az egyszerű bútorokat, pedig felváltották a korszerű technológiával előállítható műanyag bútorok, és berendezési tárgyak.

dizajn

A műanyagok alkalmazása a lakberendezési tárgyak gyártásánál lehetőséget kínált olyan organikus formák és forgástestű bútorok előállítására melyek segítségével soha nem látott enteriőrök megvalósítása válhatott valóra.
Kedvelt színei a fekete, a fehér, a piros - melyeket előszeretettel alkalmaz egymás kontrasztjaiként - a narancs, a rózsaszín, és a szürke. Nemcsak a színek harsányak, de a mintázatok és azok anyagválasztása (műbőr, lakk felületű anyag, PVC) is merész. Előszeretettel alkalmaznak mesterséges megvilágítást.

Ami más stílusoknál túl harsány, idegesítő, az megengedett, sőt kívánatos egy retro enteriőr kialakításnál mint a geometriai mintázatok körök, csíkok, hullámok, téglalapok, négyzetek, a nagy virágminták alkalmazása. Ezek a jellegzetességek a bútorok színében, mintázatában és a kiegészítőkön is megfigyelhetők. Nagyon sokan rendezik be így lakásukat.

2013. szeptember 1., vasárnap

Így néznek majd ki a kórházak 2020-ban?

El sem tudjuk képzelni, hogy mennyivel változhatnak kórházaink. Antimikrobiális anyagok, íves falak és számítástechnika jellemzik a jövő kórházi szobáit.

A kórházi körülmények külföldön is sok helyen kívánnivalót hagynak maguk után - csakúgy, mint hazánkban. A Daily Mail nemrégiben megjelent cikke szerint Nagy-Britanniában ezen az úgynevezett Patient Room 2020 - vagyis Betegszoba 2020 - projekt segítségével kívánnak változtatni. A kórházi ellátás korszerűsítése a NXT Health nevű nonpfrofit cég tervei alapján valósulna meg. A high tech kórházak hét év múlva valósággá váló látványtervei, az alábbi képeken láthatóak,  amelyet most mutattak be a New York-i DuPont Corian Design Studióban.

dizájn

dizájn

A NXT Health Patient Room 2020 célja, hogy javítsák a betegek  kórházzal kapcsolatos tapasztalatait, és megkönnyítsék a kórházi dolgozók munkáját. A minimalista dizájn, az ívelt fehér panelek és az alumíniumtárgyak bepillantást nyújtanak a jövőbe.
Reméljük tényleg ilyen korszerű kórházaink lesznek, bár soha ne keljen oda kerülnünk.