Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

Télikertépítés Budapest. Teraszbeépítés, üvegház

Fővárosi villák teraszait beépítve gyakran télikerteket létesítenek

Mire figyeljünk a télikert építésekor?

télikert építés bp - teraszok
Beépített terasz, Budapest
Természetesen arra, hogy télikertünk maximális mértékben szolgálja a kényelmünket. De eközben ne csak a zord téli napokra gondoljunk, fontos az is, hogy kis házi oázisunk az év többi szakában is használható legyen, nyáron mondjuk nyitott teraszként (levehető ablakok, nyitható tető), ősszel-tavasszal szellős pagonyként (kitárható ablakok). No és persze: pavilonunk révén legyen minél szorosabb a kapcsolat a házunk és környezete között.

Korábbi századokban, például a viktoriánus Angliában a korszerű építőelemek és anyagok hiányában az egyszerű faszerkezet és a szemeket kitöltő beüvegezés volt a megvalósítható maximum, plusz esetleg levehető ablakok szolgáltak variációs lehetőségül, ami nyáron nyitott teraszt adott. A manapság elterjedten használt modern építőanyagok alkalmazásával szinte csak a képzeletünk szabhat határt a kivitelezés tökéletességének.

Mielőtt azonban túlságosan elragadtatnánk magunkat, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a télikert komplex használatából adódóan a létesítmény több követelménynek is meg kell, hogy feleljen egyidejűleg. Erre a multifunkcionalitásra kell tervezni a vázszerkezetet, a fényáteresztő felületet, az árnyékolást. Szükséges, hogy legyen fűtés növényházunkban (padlófűtés, infra panel, kandalló), nem kerülhető el az elektromos csatlakozások felszerelése (fali dugaszoló aljzat - magyarul konnektor -, infra és ultra lámpák, elektromos tetőablak-emelő, távvezérelhető napellenző, HiFi torony és a bőven termő déli gyümölcsökből italt facsaró háztartási ketyerék.

Már a tervezési szakaszban el kell dönteni, milyen típusú legyen és miből készüljön a konstrukció (fa, acél, alumínium, színterezett fém, műanyag borítású duralumínium, netán újgazdagoknak platina-iridium ötvözet). Hasznosak a bukóablakok, tolóajtók, tetőgerincen elhelyezett nyitható vagy görgethető tetőablakok (esetleges motorikus távvezérléssel).  No és persze a megfelelő hőszigetelés is szükséges - ha nem vagyunk körültekintőek, nem segít rajtunk még a rezsicsökkentés sem.

Kapcsolódó link:

Tervezés, műanyag télikert gyártás és télikert építés. Budapesten újabban egyre népszerűbbek a fűthető és kivehető ajtós télikertek.

bedapesten terasz beépítés
A teraszbeépítés a legolcsóbb módszer télikert kialakítására

Teraszbeépítés Budapest 

Kertes házaknál a terasz fedése, beüvegezése eredményezhet greenhouse megoldásokat.
Mire figyeljünk tervezéskor és építésükkor? - Növényház, üvegház, teraszbeépítés - pálma- és sziklakert. Honlap szövegírás és PR-cikk megjelentetés zöld marketing témában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése