Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2018. január 6., szombat

Télikert berendezése - lakberendezés

Hogyan rendezzük be a télikertünket?Szempontok és lehetőségek a tervezésnél


A télikert kapcsolatot teremt otthonunk belső, intim lakóterei és a ház közvetlen környezete között, ez a sajátosság pedig kitágítja berendezésének lehetőségeit. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy télikerttel rendelkezünk, érdemes a legoptimálisabban használni és bátran saját igényeink szerint alakítani ezt a különleges tulajdonságokkal bíró, exkluzív helyiséget.

berendezés a télikertbenAlig néhány olyan lakberendezési szabály említhető, mely határt szabhat a fantáziánknak a télikertünk berendezését illetően. Ezek is inkább csak amolyan sorvezetők, akár el is térhetünk tőlük, ha az ízlésünk úgy kívánja. Amit azért mindenképp érdemes számításba venni, az a télikertünk alapterülete, illetve tájolása. Az apróbb teret agyonnyomják a robosztus bútorok, amellett nem árt számolni vele, hogy a növényeink idővel terebélyesednek, több helyet igényelnek majd, ezért mindenképp hasznosabb a szellős berendezés, mint a zsúfoltság.

A helyiség fekvése bizonyos mértékben befolyásolja, hogy milyen növények kerülhetnek a télikertünkbe, bár árnyékolással egyszerűen szabályozhatjuk a fényerőt. Ha még csak tervezzük, hogy télikertet építtetünk, gondoljuk át, hogy a nap melyik szakában kívánunk legtöbbet időzni a helyiségben, s ennek megfelelően tájoljuk az új lakrészt.

A télikert enteriőrje általában összhangban van a lakás stílusával, de persze el is térhet attól, nincsenek kőbe vésett szabályok. A bútorok kiválasztásában hagyatkozzunk az ízlésünkre és törekedjünk a kényelemre, hiszen a télikert legfőképpen a pihenés, csöndes kikapcsolódás, meditatív időtöltés helyszíne, ahol a legdominánsabb térelem maga a növényzet.

A télikertek típusai és funkciói 


A rendelkezésünkre álló terület nagyságától függően kellemes olvasósarkot vagy tágasabb pihenőrészt alakíthatunk ki a télikertünkben, sőt, ha van hozzá elég helyünk, akár ebédlőbútorokat is elhelyezhetünk benne.

A télikerteknek két főbb típusát szokás megkülönböztetni. Az egyik a viktoriánus eredetű, klasszikus angol berendezés, amely a nemes matériákat, az ívelt vonalvezetésű, elegáns bútorokat és a puhán kárpitozott ülőhelyeket kedveli, kombinálva a jellegzetes, virágmintás, pasztell textíliákkal.

Magyarországon a valamivel puritánabb és modernebb észak-európai jellegű télikertek az elterjedtebbek. Ezek kevésbé emlékeztetnek lakószobára, mint az angolszász típusúak, kanapé helyett például jellemzően pihenőszék vagy fotel szolgálja a tulajdonosok kényelmet.


butorok a beépített teraszon


Csak természetesen


A helyiség funkciójával összhangban jellemző a természetes anyagok előnyben részesítése. Már a századelő családi és közösségi télikertjeiben is fonott ülőbútorokat használtak, s ez a trend mára sem vált idejétmúlttá, sőt a kedvelt anyagok köre kibővült a rattannal, a gyékénnyel és a jutával. A praktikum kedvelői pedig akár természetes hatású, kiváló minőségű műanyag bútorok közül is válogathatnak. A kerti bútorok kidomborítják a télikert multifunkcionális jellegét és erősítik a természetközeliség érzetét.

Természetesen, nem csupán rattanbútorokkal válhat otthonossá és meghitté a télikert. Hála a gazdag növényzetnek és a rengeteg napfénynek, a helyiség adottságai kiválóak egy többfunkciójú tér kialakításához is, ahol szinte bármilyen stílusú berendezés megvalósítható.

 A Budapest Terasz ajánlata


Télikertek berendezése. Bútorok és növények a beépített teraszon. Dizájn, enteriőr, nappali dizájn, télikert, teraszbeépítés, klasszikus és modern lakberendezés, műanyah kerti bútorok, üveg berendezés, lakószoba, téli növényszoba. Lakás - Ház - Kert. Conservatory

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése