Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2014. június 17., kedd

DQ - Dávid borház - győztes boroscímke

Jó cégér a jó bornak



 Balla Csönge díjnyertes projektje:
csonge-bor_1
Egerszalók Öreg-hegye riolit-tufából épül fel. Ez a vulkanikus kőzet könnyedén vájható, jól faragható. A hegy jellegzetességét a környék lakói sokrétűen használják, sőt a település több nevezetességét is meghatározza. A Kaptárkő, mely annak idején vélhetően csőszkunyhóként szolgált, valamint a község határában látogatható barlanglakások is tufába vájt rések. Hasonlóképpen a Dávid Borház pincéje is: három hosszú folyosója mélyen az Öreg-hegy belsejébe nyúlik, így használva ki annak természeti adottságait. A DQ címkéjének tervezésekor szerettem volna ezt az Egerszalókot és a Dávid Borházat egyaránt meghatározó jelenséget, az Öreg-hegy kivájását megjeleníteni. Így született a perforáció ötlete.
A címkén megjelenő három csík a pince három különböző hosszúságú folyosóját jelképezi, a sávok elrendezése pedig visszautal a pince alaprajzára. A csíkok kiszakítása a folyosók kivájását szimbolizálja. A perforáció szakadásai a pince csákánnyal kivájt, barázdált falához hasonló organikus felületet hoznak létre a tufára utaló érdes, szemcsés papírban. A perforált csíkok eltávolítását követően – mintha feltárulna előttünk a pince –, olyan információkat tudhatunk meg, melyeket oda látogatva mesélhetne nekünk a borász a borról, a pincéről, illetve saját magáról.
csonge-bor_2
A projektum teljes prezentációja itt tekinthető meg:

Balla Csönge: Boroscímke – DQ, Dávid borház

Balla Csönge díjnyertes boroscímkéje - grafika, projekt, pályázat: Jó cégér a jó bornak - Dávid borház, pincészet, pince - bor design; marketing google weboldal, keresőmarketing, honlap optimalizálás: marketing honlap: aszu - a tokaji bor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése