Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2024. szeptember 21., szombat

Az otthoni környezet harmóniája

Mitől érezzük jól magunkat lakásunkban?

Ép testben ép lélek. Vagyis csak akkor lehetünk testileg egészségesek, ha lelkileg is rendben vagyunk. Sőt, vannak akik hisznek abban, hogy a betegségeknek is sokszor lelki eredetű okai vannak.

Ezért is nagyon fontos, hogy boldog, kiegyensúlyozott életre törekedjünk és úgy éljünk, ahogyan szeretnénk.

Sok mindent nem tudunk befolyásolni az életünkben, mert nem vagyunk rá hatással, ezért érhetnek negatív, ártalmas ingerek is bennünket a mindennapokban.

De valamit biztosan tudunk befolyásolni, az otthoni környezetünk harmóniáját. Azt, hogy jól érezzük magunkat abban az időben, amit otthon töltünk el

De mivel tehetjük otthonunkat harmónikussá?

Erre a kérdésre nincsen diplomatikus válasz, mivel mindenkinek más és más, amitől jól érzi magát.

De vannak olyan dolgok, amik egységesek és érvényesek mindenkire.

1.     Rend a lelke mindennek

Csak akkor tudjuk otthonunkban jól érezni magunkat, ha a környezetünk tiszta, rendezett. A koszos, kupis helyiségek még ha nem is valljuk be, de lehangolóak, frusztrálnak bennünket és nem is tudunk igazán fel szabadulni ilyen keretek között.

Egyrészt nyomasztó érzéssel tölt el, hogy rendet kellene rakni ahhoz, hogy megnyugodjunk, másrészt a soha nem találunk semmit, semmi nincs a helyén csak további stressz forráshoz vezet.

Míg, ha mindennek megvan a helye, átlátható, rendszerezett, akkor az segít a harmonikus mindennapokban.

2.     A kiegészítők szerepe

Vannak a minimalisták hívei, akik szerint semmilyen csecse-becse, plusz tárgy nem szükséges az otthonunkba. De még nagyobb számban akadnak, akik szerint a hangulathoz, a kellemes légkörhöz hozzátartozik, hogy legyenek körülöttünk tárgyak, amelyeket emlékeket ébresztenek bennünk, jó érzéssel töltenek el.

3.     A színek szerepe

Nem mindegy, hogy milyen a falak színe. A hideg színek a hangulatunkat is hűtik, míg a meleg színek feltöltenek, energiát adnak.

De talán mindennél fontosabb, hogy magunkkal harmóniában legyünk. Ha elégedetlenek vagyunk saját magunkkal, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, akkor minden hiába. Ha például a súlyunkkal nem vagyunk megelégedve, az is problémákat szülhet. De szerencsére erre ma már vannak olyan fogyasztószerek, amelyek segítenek abban, hogy lefogyjunk. Nagyon egyszerű módon: csökkentik az étvágyunkat, így elfelejthetjük a fölösleges nassolásokat. Genesis Sibutramine, Nouveaux Sibutramine, Adipex Retard, hogy említsünk egy párat. Mielőtt döntene tájékozódjon a Meridia 15mg rendelés információi felől bátran!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése