Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2024. augusztus 26., hétfő

Az alumínium+műanyag ablak tulajdonságai

Télikertépítéshez alumínium+műanyag ablak

Ideális kombináció! A télikert építése egyre népszerűbb választás azok számára, akik szeretnék meghosszabbítani a szabadban töltött időt, vagy egy különleges hangulatú helyet teremteni otthonukban. Az ablakok kiválasztása ebben a projektben kulcsfontosságú szerepet játszik, hiszen nemcsak az épület esztétikáját, hanem a funkcionalitását is nagyban befolyásolják.

Műanyag nyílászárók ablak karbantartása

Az alumínium+műanyag ablakok számos előnnyel rendelkeznek, amelyek miatt kiváló választásnak bizonyulnak télikertekhez.

MMilyen anyagból készüljenek az ablakok?


Ablakok többféle anyagból készülnek manapság. A modern technológia talán háttérbe szorította a hagyományos fából készült ablakokat, de azért bizonyos helyeken ma is népszerű. Nagyon divatos és hatékony hőszigeteléssel ellátott ablakok készülnek műanyagból és alumíniumból.

alumínium ablak vásárlás
Alumínium+műanyag ablak választása
Az alumínium ablak tulajdonságairól keveset tudunk. Elterjedt az a nézet, hogy csak szürke, ipari jellegű fémes ajtó és ablak készülhet alumíniumból. Azt gondoljuk, hogy csúnya, hideg anyag, és fontolóra se vesszük a lehetőségét.

A nyílászárók, konkrétan az ablakok, három féle anyagból készülnek általában, legalábbis ezek a leggyakoribbak. Műanyagból, fából vagy alumíniumból.  A műanyagot és a fát jól ismerjük már, ideje, hogy az alumínium ablak is bemutatkozhasson.

Műanyag, fa vagy alumínium ablak?


Nagyon sokáig használtunk fa ablakokat, mindenki emlékszik a két ablaktábla közé betuszkolt takarókra. A fa ablak állandó törődést, rendszeres felújítást igényelt, különben lepattogzott, elvetemedett, befújt a szél. Cserében gyönyörű alkotások készültek fából, ablaknak álcázva.

Aztán felváltotta őket a műanyag ablak, ami jobban szigetelt, és olcsóbb volt. Felújítani sem kellett, csak lemosni. Utóbb kiderült, hogy a fa ablakokhoz tervezett házak nem szeretik az olyan nyílászárókat, aminek az anyag nem szellőzik, és az otthonaink bepenészedtek.

Az alumínium ablak nem igényel felújítást, mint a fa, hosszú életű, strapabíró, stabil. Energiatakarékos nyílászárók, viszont nem olyan olcsó, mint a műanyag ablak. A fa- és műanyag ablakokkal összehasonlítva az alumínium sokkal kevésbé érzékeny a károsodásra. Nem változik meg, ugyanazokat a paramétereket tartja a hőmérséklet változásakor.
A faablakokkal ellentétben biztosak lehetünk benne, hogy nincsen moha, gomba, penész. Nem fakulnak meg, nem vetemedik el a napsugárzás hatása alatt, mint például a műanyag nyílászárók.

Energiatakarékosság alumíniumkeretes műanyag nyílászárókkal


Az energiatakarékos házakon sok az üveg, sok az ablak illetve a válaszfal.

Mára az energiatakarékos nyílászárók képesek jelentősen csökkenteni a hő veszteséget, egyúttal maximalizálják a helységbe jutó természetes fény mértékét. Beépítésükkel értékes, a szobákat melegítő természetes napfényt engedünk be otthonunkba.

A nyílászárók közül, az alumínium a legjobb hőszigetelő konstrukció, beleértve ebbe az anyagát és műszaki megoldásait is.