Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. április 10., szerda

Dizájnos bútor otthonra


Nem mindennapi bútorok otthonra. Humorérzékre nagy szükség van az biztos. Akár egy parányi infantilizmus is megédesítheti az egész napot. A blődségek, a gusztus határainak feszegetése mára bevett szokás a design területén is.

A formatervezőknek manapság nem csak nívódíjakat osztogatnak, időnként megmérettetésre kerülnek a csúf, haszontalan, morbid, vagy éppen szellemesnek szánt tárgyak is. Az „Oops Design Awards” a kifejezetten borzalmas megjelenésű termékek éves seregszemléje.



Az alábbi ülőalkalmatosságot brit egyetemisták tervezték, amely első blikkre talán kissé bizarr módon Hannibal Lecter hátrahagyott munkájára emlékeztethet bennünket, vagy épp a Légy című népszerű horrorfilm félresikerült teleportálását juttatja eszünkbe, ahol az organikus szövetek megmagyarázhatatlan formákban burjánzanak tovább. Valójában a tervező, Charlotte Kingsnorth koncepciója szerint az elhízásra szerette volna felhívni a figyelmet. Az egyszerű bükkfa keret felfalja túlsúlyos felhasználóit. A „One Chair” 2008-ban hivatalosan is elnyerte a legrondább designnak járó díjat.


A vállalhatatlan porcelán csetreszeket senkinek sem kell bemutatni. Élete során előbb-utóbb mindenkinek kijut az apró kacatokból, csobbanó delfinekből, balettező kislányokból. Persze létezik olyan csoport is, akik ténylegesen gyűjtik a csilingelő csodaporcelánokat. Nos, ez a dísztárgy nem nekik készült. Az előbbi termékhez hasonlóan papírforma szerint is a csúfságok közé kategorizált „Kutyafej lámpa”ugyanis nem kifejezetten a fátyolos szemű nagymamák ízlését követi.


Nem elég, hogy az édes kiskutya helyett csak egy fej nélküli torzót látunk, a lámpabúrakülönösen giccses formája és a beteg kutyák védőgallérjára emlékeztető elhelyezése talán kissé morbidnak hat. A  hagyományos porcelán dísztárgyakból gúnyt űző jelenséget Fiona Jean Thomsonnak köszönhetjük. Mindenkinek más az ízlése, stílusa. Olyanná alakítjuk lakásunkat amilyenné szeretnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése