Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. március 27., szerda

Hajtogatott könyv-szobrok

Régóta tudjuk, hogy a könyv nem csupán olvasásra való, hanem egyben műtárgy és szobaberendezés is. "Kérek fél méter Jókait" - mondja a nyárspolgár, és aszerint válogat, színben melyik könyvsorozat illik az új szobabútorhoz. No és persze azzal is szolgálhatja a könyv tulajdonosát, hogy remek támasztékul szolgálhat, ha letörik a szerény egyik lába.

A művészi módon megformált könyv egyben műtárgy is: borítója, gerince esztétikai élményt nyújthat, mint ahogy belső illusztrációi és a szöveg tipográfiai elrendezése is. A könyvtervező és -készítő nemcsak mesterember, hanem művész is.

No meg aztán ötletesen meg is lehet szoborni a könyvet, ahogy ezt Luciana Frigerio teszi. A könyvoldala hajtogatásával ér el kép-szöveg-tér-élményt.  





Luciana Frigerio Hajtogatott könyv-szobrai. Könyv dizájn, illusztráció, desig, alkalmazott képzőművészet. Tervezés, nyomtatás. Papír szobor mint lakberendezési tárgy.

Legjobb Hangos Könyv Blog
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése