Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2013. április 18., csütörtök

Kert a kandallónál


Pici kertünket varázsoljuk csodálatossá. A kert legmarkánsabb eleme egy  kandalló lesz, a kert is e köré szerveződik. Az intim hangulatú kertet markáns alaprajzi struktúra jellemzi. A kis térben minden négyzetmétert ki akartak használni, így a növényzet főként a kerítés melletti kiemelt kazettákban kapott helyet. A kazettákból felfutó növényzet vizuálisan tovább növeli a teret. További cél volt, hogy a kert az év minél hosszabb időszakában használható legyen, ezért esett a választás a kerti kandallóra, mely amellett, hogy meleget ad, határozott karaktert ad a kertnek.


Az egységes anyaghasználat, az egységesen vakolt fal fogja egybe a  kertet, mellyel színben harmonizál a világos krémszínű mészkő burkolat, cédrusfa betéttel. Az épülethez kapcsolódik egy fából készült polcos szekrény mészkő munkalappal, ez megkönnyíti a kerti tárolást, kerti sütést, főzést.




A gondosan megtervezett kerti világítás az egyik kulcsfontosságú eleme a kertnek. Az alulról jövő súrló fény megvilágítja, ugyanakkor kiemeli a kerítést és a tövében elhelyezett növényeket, az épített elemek tövébe a burkolatba rejtett spotlámpák kiemelik az épített elemeket.  A képet a lampionok, mécsesek, gyertyatartók teszik teljessé. Ez a kert jó példa arra, hogy egy jól megtervezett és kialakított kertben a gondosan megválasztott kiegészítők teszik fel az i-re a pontot, további színt, karaktert adnak a kertnek. Nagyon hangulatos estéket tölthetünk csodálatos kertünkben.

Más:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése