Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2014. október 10., péntek

Porcelántervezés: Dora Judit és Vágó Szilvia iparművészek kiállítása

Dora Judit és Vágó Szilvia porcelántervező iparművészek kiállítása a Museion No.1 Galériában

2014. október 16-án nyílik Dora Judit és Vágó Szilvia porcelántervező iparművészek kiállítása
Terra mea – az én földem címmel a Museion No.1 Galériában.
(1091 Budapest, Üllői út 3.)

Dora Judit:
Madárember figuráimban az emberi és állati vonásokat egymással összegyúrva, keverve hozok létre egy új figurát. Se nő se férfi se állat se ember. Az élet egy pillanatát megragadó érzés, történet vagy hangulat. Valójában mindenki legyártja magának a saját kis történetét anélkül, hogy megnézné az általam adott címet. A plasztikák a hétköznapok történéseit ragadják meg hol az állati hol az emberi tulajdonságot erősítve.
A kisplasztika mellet használati tárgyak tervezésénél a porcelán tulajdonságait figyelembe véve a plasztikus felületekkel és az átvilágíthatósággal kísérletezem. Tervezés folyamán a kontraszt mit fő téma mindig megjelenik és állandóan visszatérő fogalom mely hol más anyag képében hol formában vagy felületben jelenik meg munkáimon.
Vágó Szilvia
kötetlen témájú autonóm alkotásokat és kisszériás készleteket, a mindennapokhoz szorosan hozzátartozó tárgycsoportokat egyaránt készít. Tervezői gondolkodásmódjára alapvető hatással van a finnországi „University of Art and Design Helsinki”-ben töltött Erasmus ösztöndíj időszaka, a finn formatervezés letisztult minimalizmusa, az északi tájak hangulata és színvilága. Inspirációt jelentenek számára a természet formái is. Anyag-, szín- és mázkísérleteivel, a kerámia és porcelán más anyagokkal való ötvözésével különleges megjelenésű darabokat hoz létre.
Munkáiban gyakori a vizuális és taktilis élmények összekapcsolása. Organikus, természetes, emberközeli formákat keres, és olyan darabokat készít, melyek megértésében, megismerésében – a tárgyak használata során – jelentős szerepet kap az érintés, kézbevétel, tapintás.
Alkotásai esetében a tervezés és kivitelezés nem válik külön: a terveket maga valósítja meg. Így minden egyes Via porcelán magán viseli az alkotó személyes kézjegyét.
Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára október 16-án, csütörtökön 17 órakor!

Üdvözlettel:
Strohner Márton
galériavezető

Museion No. 1 Galéria
H-1091 Budapest, Üllői út 3.
(+36 1) 216 4784
+36 20 223 7180
museion@t-online.hu
www.icshu.org

A dizájnblog teljesen más jellegű további ajánlatai:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése