Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2019. január 31., csütörtök

A berendezéssel harmonizáló kárpit kiválasztása

Budapesti kárpitosok a kellemes enteriőrért


Kárpitos munka anyaga
A bútor kárpit cseréje Budapesten
A lakás berendezésének kellemes hangulatát hivatott biztosítani a dizájnos bútor kárpit is. Az anyagok stílusának, színének és mintájának kiválasztásakor érdemes lehet belsőépítész tanácsát kérni, aki a kanapé, szék és egyéb bútor stílusának kiválasztása után a budapesti kárpitoshoz irányít minket.

Manapság a színek és anyagok széles választék áll a szakemberek rendelkezésére, akik arról is gondoskodnak, hogy ne csak a dizájn legyen tökéletes, a berendezés tartóssága se hagyjon kívánnivalót maga után. A modern lakás, ház tulajdonosa már nem teheti meg, hogy otthona berendezését bútoros vagy kárpitos szolgáltatásainak igénybevétele nélkül oldja meg Budapesten.

Milyen huzatot, anyagot válasszunk?


A bútorok felújításakor vagy elkészítésekor a huzat anyagának kiválasztása az egyik legfontosabb dolog, hiszen ez adja meg a berendezés és az enteriőr hangulatát is. A kárpit anyagát az alábbiak szerint kategorizálhatjuk a berendezéskor:

  • külső megjelenés
  • tartósság
  • ár
  • egyéb tulajdonságok.

Az anyag kiválasztásakor a legtöbb megrendelő a külső megjelenés alapján dönt, hiszen ez tűnik szemebe már első ránézésre is. A legfontosabb természetesen az anyag színe. A szoba stílusa, festése és berendezése határozza meg a kárpit színét, rajzolatát és mintázatát is. A dizájner minden esetben jó szolgálatot tesz.

Az egytónusú anyagok klasszikus kinézetet kölcsönöznek a bútoroknak, a rajzok és minták izgalmasabbá tehetik a berendezést.

A kárpitozás tartóssága


A kárpit minőségéről, az anyag tartósságáról a kárpitost kell megkérdeznünk, hiszen a mester rendelkezhet erről tapasztalattal és elegendő információval. Az anyag minőségének egyik csalhatatlan mérőszáma az ára, az olcsó anyag általában gyorsan tönkremegy. A tartósságot meghatározó tényezők:

  • az szövetszál anyaga
  • a gyártási technológia
  • adalékok és kiegészítő kezelések alkalmazása
  • egyéb kritériumok.

A kárpitos által használt anyagok:


  • természetes bőr – az egyik legdrágább kárpitmegoldás a bőr alkalmazása. Hosszú ideig tartós és rendkívül jó minőségű, emellett könnyen kezelhető. A bőrfotelek és bőrdíványok nem ajánlott bútordarabjai a háziállatok kedvelői számára, hiszen az ilyen otthonokban veszélyben lenne ez a huzattípus.
  • műbőr – bár olcsóbb, mint a valódi bőr, csak a legjobb minőséget érdemes választani, hiszen a gyenge minőségű, olcsó anyag gyorsan tönkremegy.
  • textil és pamut – a legnépszerűbb kárpitos anyag a bútorok felújítása és újrahúzása során. Puha, tartós és meglehetősen könnyen kezelhető anyagról van szó. A hosszú használat alatt kifakulhat és bolyhosodhat, ami elcsúfítja az enteriőrt.
  • velúr – népszerű és kedvelt kárpit alapanyag, mely puha tapintású, tartós és könnyen tisztítható.

A felsorolt anyagokon kívül is találunk bútorszövet típusokat, melyek kiválasztását végezzük dizájner vagy kárpitos segítségével.


A berendezéssel harmonizáló és tartós anyagú kárpit kiválasztása. A szoba bútorainak harmóniáját a kárpit felújításával vagy cseréjével érheted el, amiben sokat segíthetnek a szakemberek, például a kárpitos Budapesten. A megfelelő anyag kiválasztásával tökéletesíthető az enteriőr. Néhány további téma, mely megismerése és olvasása hasznos lehet: bútorfelújítás szakszerűen, kárpitos szakember, antik bútor javítása, kárpit készítés, Budapest bútor javítás, enteriőr kialakítása, lakberendezés szakszerűen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése