Mutasd meg, hol laksz - és megmondom, ki vagy. Ember és dizájn egymás kiegészítői. A lakni passzív ige - belakni valamit aktívan kell. Belsőépítész, lakberendező). | Ez a weboldal Google keresőoptimalizálás alatt áll. - Honlapoptimalizálás és linképítés a jobb helyzésért!

2021. május 9., vasárnap

Kárpitos bútorhoz kárpitos is kell

 Kárpitos bútorok: ami elkophat, az el is fog kopni

Kárpitozás közben
Majdnem kész kárpitozás

Minden dolognak története van, így az ülés, a leülés kultúrájának is. A kárpitos ülőbútorok persze nem a kőkorszak termékei, nagyon is rövid életútjuk van.
Ám nem ilyen rövidke a leülés dolga...
IV. Béla királyunk teszem azt elégettette a tróntermében - természetesen a trónszéket leszámítva - az összes ülőalkalmatosságot, (napjainkban ülőbútorokat, fotelt, esetleg széket mondanánk), hogy visszaállítsa a királyok iránti tiszteletet, vagyis senki se ülhessen le a király jelenlétében!
A múlt itt van a jelenben is, a példa kedvéért említem: amikor a bíró belép a terembe, mindenkinek fel kell állnia a megkülönböztetett tisztelet jeleként.
A kiemelt személyek a termek kiemelt szintjén, mindenki másnál magasabban foglalnak helyet.

Ülőgarnitúra, fotel, kanapé kárpitozása

De a múlt után, mellyel bizonyítottuk, hogy az emberiség kultúrájában jelentős szerepe jut a leülésnek és az ehhez szükséges alkalmatosságoknak, térjünk rá a jelenre.
Ami elkophat, az el is fog kopni - hatványozottan érvényes ülő és fekvő bútorainkra.
Legyen a huzat akár bőr, akár textil, akár bőrtextil - előbb-utóbb kopottra üljük a felszínét.
És ilyenkor bútorjavítás és kárpitos után kiáltunk - és hatalmas lesz a szerencsénk, ha bő referenciával rendelkező kárpitos mesterhez lesz szerencsénk.

Kárpitos a weben

Kárpit kopása esetén napjainkban a weben fogunk tájékozódni.
Éppen ezért az a kárpitos élvez majd előnyt a munka megszerzésében, aki bő referenciával lép az internetre, képek tucatjaival bizonyítva - érti a mesterségét!
Én most egy ilyen, budapesti kárpitos mester honlapját mutatom meg, hátha többeknek segítek vele:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése